Cybersecurity Management

Cybersecurity is in toenemende mate een belangrijk onderwerp voor veel organisaties. Investeringen in controles zijn nodig om organisaties te beschermen tegen de sterk in ontwikkeling zijnde en gemakkelijk verkrijgbare aanvalsmiddelen. Internationale aanvallen en incidenten kunnen zeer schadelijke gevolgen hebben. Om cyber-aanvallen te voorkomen zijn Investeringen in de IT-infrastructuur sterk toegenomen. Ook investeringen in technische beveiligingsmiddelen en incident-detectie en respons mechanismes nemen sterk toe om schades aan aansprakelijkheden te beperken.

De genomen acties om de infrastructuur en de technische beveiligingsmiddelen te verbeteren, worden vaak met gejuich ontvangen door de mensen die verantwoordelijk zijn voor het voorkomen van en tijdig reageren op aanvallen. Maar dit is naar onze mening slechts één component van adequaat cybersecurity management. Andere zeer belangrijke vragen:

 • Hoe zorg ik dat mijn organisatie niet/minder aantrekkelijk is voor een hacker?
 • Wat is het juiste bedrag om te investeren ten opzichte van de potentiele schade?
 • Hoe gaan mijn concurrenten hier mee om?

Om organisaties te helpen grip te krijgen op hun cyberrisico heeft NewDay de cybersecurity optimalisation ontwikkeld.

 • In de eerste plaats leggen wij het cyberrisico bloot. Dit doen wij met de door de NOREA ontwikkelende Cyber Security Assessment (CSA).
 • Vervolgens toetsen wij uw cybersecurity-hardness door op basis van een wereldwijde standaard uw cybersecurity-controle maatregelen te toetsen. Hierbij kan bijvoorbeeld een penetratietest of vulnerability-scan worden ingezet.
 • Op basis van de uitgevoerde toets ontwikkelen wij voor u een cybersecurity-roadmap om op beheersbare wijze de noodzakelijke of gewenste aanpassingen door te voeren.

De verbeteringen die wij vaak voorstellen liggen niet alleen in het technische domein. Aanpassingen zijn niet zelden nodig door de gehele organisatie; techniek, administratief, operationeel, mensen, processen en bewustzijn.

Wat zou de uitvoering voor u kunnen betekenen, behalve natuurlijk het verkleinen van de kans op een succesvolle hack:

 • Het verhogen van het beveiligingsbewustzijn binnen uw organisatie.
 • Het verstevigen van het vertrouwen van uw klanten, investeerders, werknemers of burgers in de wijze waarop uw organisatie omgaat met informatiebeveiliging.
 • Het verbetert de wijze waarop u intern en extern kunt communiceren over informatiebeveiliging, privacy en de bescherming van vertrouwelijke gegevens.

Waarom kiezen voor NewDay?

 • Wij gebruiken daar waar kan instrumenten die door de NOREA zijn ontwikkeld. Hierdoor heeft u goede waarborgen voor kwaliteit en representativiteit.
 • Wij kunnen een multidisciplinair team inzetten; Informatiebeveiligingsspecialisten, gespecialiseerde juristen en technische cyber security specialisten. Hierdoor heeft u altijd de juiste kennis aan boord.
Vraag vrijblijvend meer informatie aan middels ons contactformulier
of bel: +31 6 15 94 61 42 of mail info@newdayriskservices.nl.