Pakket- & leveranciersselectie

Het kiezen van een nieuwe (kern) applicatie is voor de meeste directies en IT-medewerkers geen dagelijkse kost. Hierdoor blijkt het kiezen van de applicatie én leverancier die bij de organisatie past vaak een lastige. Er komt ook veel bij kijken; hoe lopen eigenlijk mijn huidige processen en moet dat zo blijven, wat betekent dit voor mijn huidige IT investeringen, wat betekent dit voor mijn mensen, ben ik dan niet duurder uit, wordt ik niet té afhankelijk van mijn leverancier, etc, etc.

NewDay heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van het management bij het maken van zorgvuldige en weloverwogen keuzes en de uitvoering van implementaties. Hierbij hanteren we voor de graag de volgende fasering:

Pakket- en leverancierselectie

Bij deze selectie letten we standaard op:

  • De ‘fit’ met de strategische doelstellingen van uw organisatie; voegt de applicatie én de leverancier hier aantoonbaar waarde toe?
  • De ‘fit’ met uw processen; de nieuwe applicatie mag zeker wel ‘proces-vernieuwend’ zijn, maar wilt u ook dat het hele bedrijf op z’n kop gaat?
  • De ‘fit’ met uw mensen; zijn deze in staat om alle nieuwe functionaliteiten uit de applicatie te halen en past dat ook met de type leverancier?
  • De ‘fit’ met uw interne beheersing; heeft u dadelijk de juiste handvatten om te sturen en te beheersen?
  • De ‘fit’ met uw kostenstructuur; de prijs die u betaalt in overeenstemming met het voordeel dat uw organisatie kan behalen.

Waarom kiezen voor NewDay?

  • Wij zijn onafhankelijk en hebben dus geen belang bij welke applicatie of leverancier u kiest.
  • Wij hebben ruim 15 jaar ervaring in het begeleiden van organisaties als adviseur of als auditor. Wij hebben heel vaak gezien waar het fout kan gaan en weten vaak al vooraf wat gedaan kan worden om de kans op teleurstellingen te voorkomen.
  • Wij combineren IT advies met IT audit; hierdoor heldere waarborgen en handvatten voor sturing.
Vraag vrijblijvend meer informatie aan middels ons contactformulier
of bel: +31 6 15 94 61 42 of mail info@newdayriskservices.nl.