IT advies – hoe creëer je waarde met IT?

IT Advies New Day

Onze organisaties digitaliseren in een toenemend tempo waarbij we inmiddels deze organisaties ook digitaal aan elkaar verbinden én in deze gedigitaliseerde data algoritmes steeds vaker keuzes voor ons laten maken. In de afgelopen jaren heeft IT zich voor meer en meer organisaties ontwikkeld van een noodzakelijk kwaad naar een strategische waarde. Als gevolg daarvan heeft het management ook steeds nadrukkelijker een bepalende rol bij het toepassen van IT.

Uiteindelijke kernvragen zijn daarbij vaak:

  • Is IT voor mijn organisatie een ‘commodity’ welke ik ‘off the shelf’, ‘turn-key’ zou moeten kunnen kopen, of is mijn IT een mogelijkheid om kosten te besparen of omzet te verhogen, en hoe doe ik dat dan?
  • Is IT voor mij een kostenfactor of een bedrijfsmiddel?

Vanuit onze IT Risk competence ondersteunen wij onze klanten bij het realiseren van meerwaarde door het hanteren van drie principes:

  1. IT moet altijd aantoonbaar ondersteunend zijn aan de realisatie van de bedrijfsdoelstellingen.
  2. IT moet aantoonbaar waarde creëren en niet alleen geld kosten.
  3. IT leveranciers en IT afnemers dienen in dezelfde situatie beide ‘beloond’ of ‘bestraft’ te worden. Dit voorkomt tegenstrijdige belangen.

Onze IT adviesdiensten zijn vaak maatwerk. Toch zijn er een aantal diensten waarvoor wij vaak gevraagd worden. Lees verder over onze dienstverlening en ons brede aanbod van IT advies.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan middels ons contactformulier
of bel: +31 6 15 94 61 42 of mail info@newdayriskservices.nl.